Συχνές ερωτήσεις

    Επώνυμα κοσμήματα αξίας, χρυσαφικά επώνυμων οίκων, κοσμήματα με πολύτιμους λίθους και κοσμήματα-αντίκες, εκτιμούνται για αγορά ή ενεχυρίαση ως κοσμήματα και όχι στην αξία του χρυσού.
  • Διότι δεν σας προσφέρουμε μόνο την εύκολη λύση της αγοράς αλλά και της ενεχυρίασης σε περίπτωση που θέλετε να κρατήσετε κάποιο αγαπημένο σας αντικείμενο.
  • Διότι λειτουργούμε νόμιμα βάσει της υπ’ αριθμ. 1020/686939/Γ-2/1-γ κρατικής άδειας λειτουργίας.
  • Διότι προσφέρουμε τις υψηλότερες τιμές και τις προσφέρουμε άμεσα, με μετρητά, χέρι με χέρι.
  • Διότι ερχόμενοι σε εμάς, έρχεστε σε ένα χώρο άνετο, απόλυτα ασφαλή και φιλόξενο.
  • Διότι δεν κρυβόμαστε πίσω από εταιρείες αποστολής και φακέλους. Λειτουργούμε επώνυμα, ερχόμενοι σε άμεση και προσωπική επαφή μαζί σας. Άμεση εκτίμηση και μετρητά στο χέρι μέσα σε δέκα λεπτά.
Το ομώνυμο ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ θα εκτιμήσει και θα αγοράσει οποιοδήποτε κόσμημα ή αντικείμενο περιέχει χρυσό : Παλαιά ή καινούργια κοσμήματα, κοσμήματα σε καλή ή κακή κατάσταση, χρυσά νομίσματα κάθε είδους, χρυσές λίρες, οδοντιατρικό χρυσό, χρυσά ρολόγια, μπάρες χρυσού ή μικρές πλάκες χρυσού.
Οι παράγοντες που καθορίζουν το ύψος της πληρωμής για τα αντικείμενά σας είναι: η περιεκτικότητα τους σε χρυσό ή ασήμι (καράτια, βαθμοί), το βάρος του και η τρέχουσα τιμή του χρυσού και του ασημιού.
Υποδεικνύουν την καθαρότητα του χρυσού, δηλαδή το ποσοστό του καθαρού χρυσού που περιέχει. π.χ. τα 14 καράτια έχουν τον κωδικό 585, δηλαδή 585‰ ή 58,5% καθαρό χρυσό.
Υποδεικνύουν την καθαρότητα σε ασήμι. π.χ. 925o είναι οι βαθμοί περιεκτικότητας σε ασήμι (925/1000) ή 92,5% ασήμι) δηλαδή το κόσμημα ή το σκεύος αποτελείται από 92,5% ασήμι και 7,5% χαλκό ή μπρούντζο.
Όχι. Ο λευκόχρυσος προέρχεται από τον χρυσό (τον γνωστό κίτρινο) που όμως η πρόσμιξη του με διαφορετικά μέταλλα (π.χ. παλλάδιο) του δίνει το ασημί χρώμα που γνωρίζουμε. Συνήθως τον μπερδεύουμε με την πλατίνα που είναι διαφορετικό μέταλλο, σπανίζει όμως σε κοσμήματα, είναι πιο σκληρό και ακριβότερο.
Τα κοσμήματα που πάνω τους έχουν διαμάντια θα εκτιμηθούν από εμάς και θα πληρωθείτε, εφόσον το επιθυμείτε. Σε διαφορετική περίπτωση θα τα ξεκαρφώσουμε και θα σας τα παραδώσουμε. Όσον αφορά τους υπόλοιπους πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους δεν θα πληρωθείτε, εκτός αν είναι ιδιαίτερης αξίας ή πάνω σε κοσμήματα αναγνωρισμένων οίκων του εξωτερικού. π.χ. Τiffany's, Van Cleef. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα τα ξεκαρφώσουμε με προσοχή και θα σας τα παραδώσουμε εφόσον το επιθυμείτε.
Εκτός των πιστοποιητικών αξιολόγησης διεθνών οίκων, τα διαμάντια εκτιμώνται από τους ειδικούς του ομωνύμου ενεχυροδανειστηρίου Αθηνών βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που αφορούν στα χαρακτηριστικά κάθε διαμαντιού όπως η κοπή, το βάρος, η καθαρότητα και το χρώμα.
ΟΧΙ. Αγοράζουμε μόνο χρυσά κοσμήματα ή χρυσά αντικείμενα και ασημένια σκεύη και κοσμήματα.
Αγοράζουμε μόνο αυθεντικά μηχανικά ρολόγια υψηλής ωρολογοποιϊας Cartier, Rolex, Bulgari, Omega, Hublot, IWC, Patek Philippe, Vacheron Constantin, Jager Le Coultre, Breguet, Audemars Piguet, Panerai. Επίσης κάθε ρολόϊ οποιασδήποτε μάρκας είναι χρυσό.
Η ύπαρξη εγγράφων αγοράς με το κουτί του, η κατασκευάστρια εταιρεία, το πιστοποιητικό γνησιότητας, το μοντέλο, η χρονολογία αγοράς, καθώς και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Βεβαίως. Διαθέτουμε αρκετά μεγάλη γκάμα από τα πιο πάνω επώνυμα ρολόγια. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210-3225131, πείτε μας ποιό ρολόϊ σας ενδιαφέρει (μάρκα – μοντέλο) και εφόσον υπάρχει θα το αποκτήσετε σε ελκυστική τιμή.
Όλα τα κοσμήματα που πωλούνται σε κοσμηματοπωλεία έχουν τιμή υψηλότερη από την τιμή κατασκευής του κοσμήματος (αξία μετάλλου + εργασία) κι αυτό λόγω εμπορικού κέρδους και αυξημένων εξόδων συντήρησης του κοσμηματοπωλείου. Είναι σαφές ότι η τιμή που θα πάρετε θα είναι χαμηλότερη από την τιμή αγοράς του από το κοσμηματοπωλείο όμως απολύτως έντιμη σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή του χρυσού, την περιεκτικότητά του σε χρυσό (καράτια) και το βάρος του κοσμήματος.
Δεν έχει σημασία. Θα τα αναλύσουμε προκειμένου να εξακριβώσουμε την ακριβή περιεκτικότητά τους σε χρυσό και ανάλογα θα πληρωθείτε.
Αγοράζουμε όλα τα χρυσά νομίσματα, κάθε εθνικότητας κατόπιν προηγούμενης εκτίμησης.
Όλα τα ασημένια νομίσματα. Από τα υπόλοιπα (εκτός χρυσών και ασημένιων) κάποια ιδιαίτερης σπανιότητας και εφόσον είναι σε καλή κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μας επισκεφθείτε στο χώρο μας εφόσον πρόκειται για νομίσματα.
Βεβαίως. Ερχόμενοι σε εμάς θα πάρετε μετρητά, τόσο για την πώληση κοσμημάτων όσο και για κοσμήματα που είναι σημαντικά για δικούς σας λόγους και δεν θέλετε με τίποτα να χάσετε, πληρώνοντας κατά την παραλαβή των αγαπημένων σας κοσμημάτων ένα επιπλέον ποσό (το μικρότερο επιτόκιο της αγοράς).
Όλα τα ενέχυρα φυλάσσονται σε θυρίδες μεγάλης κεντρικής παρακείμενης Τράπεζας, καθιστώντας τα απολύτως ασφαλή.
Όλα τα χρήματα που θα πάρετε μετρητά στο χέρι ελέγχονται από αξιόπιστη μηχανή αναγνώρισης πλαστών χαρτονομισμάτων.
Δευτέρα, Τετάρτη από 09.00 εως 18.00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 09.00 εως 19.00 Σάββατο από 09.00 εως 15.30
Στη νέα υπηρεσία VIP που δημιουργήσαμε και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ομώνυμου Ενεχυροδανειστηρίου Αθηνών μπορείτε να εξυπηρετηθείτε προσωπικά και κατ’ αποκλειστικότητα, κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο 210-3225131.
Όχι αν έρθετε μόνη σας, καθότι είστε ανήλικη. Συνοδευόμενη όμως από κάποιον από τους γονείς σας βεβαίως και μπορείτε.